Irak Hizbullahı’ndan Arabistan’a uyarı

  • 08 Şubat 2016
  • 945 kez görüntülendi.
Irak Hizbullahı’ndan Arabistan’a uyarı
Irak Hizbullah hareketi, Suudi rejimi ve Birleşik Arap Emirlikleri’ni Suriye topraklarına kara gücü göndermesi konusunda sert dille uyardı.

Reuters’in haberine göre, Irak Hizbullah hareketi, Arap ülkelerinin Irak ve Suriye topraklarına muhtemel olarak kara gücü göndermesine yönelik girişimlerine bildiri yayınlayarak tepki gösterirken, bildiride, onların bu girişiminin Irak ve Suriye topraklarının onlar için cehenneme çevrileceği uyarısı yer aldı.

Bildiride ayrıca, Arap rejimi yöneticilerinin bu siyasetleriyle gerçekte terör örgütü IŞİD’in hedeflerini ilerletmesine çaba gösterdikleri, onun Irak ve Suriye’de yenilgisini telafi etmeye çalıştıkları yer aldı.

Bazı kaynaklar Suudi Arabistan ve B.A.Emirlikleri’nin Suriye’ye kara gücü göndereceğini bildirirlerken, bu durum başta İran olmak üzere bazı bölge ülkelerinin sert tepkisine neden olmuştur.

Suriye dışişleri bakanı da, sözkonusu ülkelerin Suriye’ye asker göndermeleri halinde, askerlerinin tabutlar halinde ülkelerine geri gönderileceği uyarısında bulunmuştu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.