Irak Kürdistan bölgesinde halk petrol ofislerine ve marketlere hücum etti

  • 25 Eylül 2017
  • 1.041 kez görüntülendi.
Irak Kürdistan bölgesinde halk petrol ofislerine ve marketlere hücum etti

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’nde halk, kuru gıda stoklamaya başladı. Esnaflar, “Raflarımızda mal kalmadı. Vatandaşlar, sınır kapılarının kapatılmasından korkuyor” dedi.

El-Alem televizyonunun bildirdiğine göre Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’nin (IKBY), erte yapılması planlanan referandum öncesinde Irak Kürdistan bölgesinin önemli eyaletlerinden olan Süleymaniye eyaletinde halk gıda maddesi satan marketlere ve petrol ofislerine saldırarak uzun kuyruklar oluşturdu ve büyük bir stoğa başladılar.

Gelen haberler marketlerin boşaltıldığı yönünde. Bir yerel yetkili de başka ilçe ve köylerden Süleymaniye gelenlerin petrol ofislerinde uzun kuyruklar oluşturduklarını ve bölgede benzin stoğunun kritik derecede azaldığını ve çoğu petrol ofislerinin artık benzin veremediklerini bildiriyorlar.

Kartas News ve Eba gibi haber kaynakları, IKBY’ye bağlı önemli vilayetlerden sayılan Süleymaniye’nin dün akşam saatlerinden itibaren gıda malzemeleri ve temel ihtiyaçlarını almaya çalışan bölge sakinlerinin yoğun biçimde marketlere akın ettiklerine sahne olduğunu ve yakıt istasyonlarına giden caddelerde de araçlardan çok uzun kuyrukların oluştuğunu bildirdi.

Iraklı bir kaynak da, Kürdistan sakinlerinin kara sınır kapılarının kapatılabileceği haberinin ardından yakıt istasyonlarına hücum ettiğini, bunun da yakıt istasyonlarına giden caddelerde trafik kilitlenmesi ve uzun kuyrukların oluşmasına yol açtığını vurguladı.

Aynı kaynak, Kürdistan bölgesindeki birçok yakıt istasyonlarında benzinin bittiğini kaydetti.

Yerel kaynaklar da Peşmerge güçlerinin Neyneva vilayetine bağlı Şeyhan ilçesindeki Arap vatandaşları referandum için oy kullanmaya zorladığını duyurdu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.