Irak meclisi üyeleri: Suudi Büyükelçisi sınır dışı edilsin

  • 25 Ocak 2016
  • 876 kez görüntülendi.
Irak meclisi üyeleri: Suudi Büyükelçisi sınır dışı edilsin
Irak meclisi üyeleri, bugün ortak bir açıklama yaparak, Suudi Arabistan’ın Bağdat Büyükelçisi’nin sınır dışı edilmesini ve Riyad’ın özür dilemesini istediler.

Irak meclisindeki Kanun Devleti Koalisyonu üyelerinden İbtisam Hilali bu bağlamda yaptığı açıklamada, Iraklı milletvekillerinin, Suudi Arabistan’ın Bağdat Büyükelçisi Semir Sebhan’ın sınır dışı edilmesini isteyen bir mektubu imzaladığını duyurdu.

El-Hilali, Suudi Büyükelçisi’nin gönüllü halk birlikleri aleyhindeki sözlerini kınayarak, onun halk birliklerinin gerçeği ve IŞİD teröristlerine karşı zaferlerini anlamadığını söyledi.

Iraklı vekil, Suudi Arabistan’ın terörizmi desteklediğini ve Irak’ta güvenlik ve huzurun sağlanmasını istemediğini kaydetti.

Irak Dışişleri Bakanlığı, Suudi Arabistan’ın Bağdat Büyükelçisi’ni, bu ülkenin iç işlerine yönelik müdahaleci sözlerinden dolayı çağırarak, itirazlarını iletti.

Irak Dışişleri Bakanlığı, Suudi Arabistan Büyükelçisi Semir es-Sebhan’ın sözlerini yanlış ve Irak’ın iç işlerine karışma olarak niteledi.

Irak Dışişleri Bakanı Sözcüsü Ahmet Cemal, Sebhan’a, ülkenin içişlerine müdahale ettiğine ilişkin basında yer alan açıklamalarından dolayı bakanlık tarafından çağrılarak resmi nota verildiğini belirtti.

Açıklamada, Suudi Büyükelçisi’nin bütün diplomatik teamülleri çiğnediği ifade edildi.

Irak Başbakanı Haydar el-İbadi de, Suudi Arabistan’ın Bağdat’ta faaliyete yeni başlayan Büyükelçisini, ayrılıkçı sözlerinden dolayı eleştirdi.

Irak Kanun Devleti Koalisyonu Başkanı Nuri Maliki de gösterdiği tepide, Suudi Arabistan Büyükelçisi’nin tefrika amaçlı sözlerini kınadı, Suudi Arabistan’ın müdahalesine karşı ulusal tutum sergilenmesi gerektiğine vurgu yaptı.

Suudi Arabistan’ın Bağdat Büyükelçisi, Cumartesi yaptığı açıklamada, Irak halkının gönüllü halk birliklerini desteklemediğini ileri sürmüştü.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.