Irak Parlamentosu: Hükümet, Komutan Süleymani suikastı soruşturmasının sonuçlarını sunmalı

  • 22 Kasım 2020
  • 4.410 kez görüntülendi.
Irak Parlamentosu: Hükümet, Komutan Süleymani suikastı soruşturmasının sonuçlarını sunmalı

Irak Parlamentosu Güvenlik ve Savunma Komisyonu, Kudüs Gücü Şehit Komutanı Korgeneral Kasım Süleymani ve Haşdi Şabi Teşkilatı Komutan Yardımcısı Şehit Ebu Mehdi el Mühendis’e yönelik suikast ile ilgili soruşturma sonuçlarının bir an evvel sunması için Bağdat yönetimine baskı yapıldığını duyurdu.

Irak Parlamentosu Güvenlik ve Savunma Komisyonu üyelerinden “Mehdi Taki Emirli” bugün yaptığı açıklamada, Irak Başbakanı Mustafa el Kazımi’nin ilerleyen günlerde Şehit Korgeneral Kasım Süleymani ve Şehit Ebu Mehdi el Mühendis ve silah arkadaşlarına yönelik suikast ile ilgili soruşturma sonuçlarını parlamentoya sunmakla yükümlü kılındığını kaydetti.

Emirli, ABD’nin Komutan Süleymani ve el Mühendis suikastı ve Haşdi Şabi merkezlerine yönelik saldırılarıyle rapor sunması gerektiğinin belirterek, parlamentonun bu raporlara ulaşmak için ciddi biçimde girişimlerde bulunmakta olduğunu söyledi.

ABD terörist ordusu 3 oca 2020’de Iraklı yetkililerin resmi daveti üzerine Bağdat’a giden Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı Korgeneral Kasım Süleymani ve Haşdi Şabi Komutan Yardımcısı Ebu Mehdi el Mühendis’e hain terör saldırı düzenledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.