Irak’ta Arabistan karşıtı gösteri

  • 07 Temmuz 2016
  • 892 kez görüntülendi.
Irak’ta Arabistan karşıtı gösteri

Irak halkı, Suudi rejiminin Irak’ın içişlerine ve teröristlere desteğini kınayan gösteri düzenledi.

Irak’ın başkenti Bağdat’ta düzenlenen gösteride, Suudi rejimin, Irak’ın içişlerine müdahalesi sert dille kınanırken, göstericiler attıkları sloganlarla,

geçtiğimiz günlerde el-Kerade bölgesinde 250’den fazla Iraklının ölmesi ve 200’den fazlasının da yaralanmasına neden olan terörist saldırıda Arabistan rejiminin rolü ve müdahalesinin olduğunu haykırdılar.

Iraklı göstericiler, Suudi rejiminin spkın vahhabi ve tekfirci ideolojisini ve çarpık din anlayışını, başta Irak olmak üzere bölge ve İslam ülkelerinde yaymaya çalışmasının, çok tehlikeli ve tehdit edici bir girişim olarak nitelerken; Irak’taki teröristlerin başta Suudi rejimi olmak üzere bazı bölge ve batılı ülkelerin desteğinde faaliyet yaptıklarına dikkat çektiler.

Bu arada el-Anbar’dan alınan haberlere göre, Zenkure bölgesi teröristlerin sultasından tamamen temizlendi ve Irak ordusunun operasyonlarında onlarca teröristin öldürüldüğü anlaşılıyor.

Irak savunma bakanlığı da yayınladığı bildiride, sözkonusu bölgenin teröristlerin sultasından kurtarılması operasyonlarında el-Anbar polisi, Irak ordu güçleri ve terörle mücadele özel birliklerinin katıldığına dikkat çekildi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.