Irak’ta terör örgütü IŞİD yok edilmek üzeredir

  • 01 Haziran 2017
  • 1.484 kez görüntülendi.
Irak’ta terör örgütü IŞİD yok edilmek üzeredir

Irak Haşdi Şabi Güçleri Sözcüsü, terör örgütü IŞİD’in unsurlarının yüzde 80’ini kaybettiğini duyurdu.

Haşi Şabi Güçleri Sözcüsü “Ahmet el-Esedi” dün Suriye devlet televizyonuna yaptığı açıklamada, Irak’ın Suriye sınırlarının tamamının korunması ve IŞİD’in kontrolündeki bütün bölgelerin temizlenmesini, Haşdi Şabi güçlerinin hedefi olarak niteledi, Haşdi Şabi’nin Suriye yönetimiyle işbirliği içinde kendi topraklarını teröristlerin işgalinden kurtarmaya devam edeceklerini kaydetti.

Esedi, Haşdi Şabi güçlerinin Havice, Şorgat ve Hamrin dağlık bölgelerinin IŞİD teröristlerinden kurtarılması operasyonuna katıldığına temasla, halk güçlerinin teröristlerin Musul ile Sincar arasındaki bağlantı ve tedarik yollarını kestiğini sözlerine ekledi.

Haşdi Şabi Sözcüsü, halk güçlerinin Irak anayasası çerçevesinde hareket ettiğini belirterek, Irak silahlı kuvvetlerinin başka ülkelerin topraklarına girmeleri için meclisin kararına ihtiyaç olduğunu ifade etti.

Öte yandan Musul sakinleri, tekfirci IŞİD teröristlerinin Musul’un batısındaki “Cami en-Nuri” camiine giden bütün yolları kapattığını duyurdular.

Musul sakinleri, IŞİD teröristlerinin Irak ordu birlikleriyle nihai çatışmaya girmek ve Musul’un eski semtindeki son mevzilerini korumak hedefiyle, Çarşamba günü Cai en-Nuri’ye giden bütün yollar ve caddeleri kapattını bildirdiler.

Terör örgütü IŞİD Lideri “Ebu Bekir Bağdadi” Haziran 2014 yılında Cami en-Nuri’de Sözde İslam Devleti Halifeliği’ni ilan etmişti.

Irak güvenlik güçleri, Musul’un batı bölgelerindeki IŞİD teröristlerinin son mevzilerini geri almak için geçen Cumartesi’nden itibaren geniş çaplı operasyon başlattılar.

Halihazırda, Musul’un sadece eski semti ve çevresinde 3 nokta ile Dicle Nehri’nin batı yakası IŞİD teröristlerinin işgali altında bulunmaktadır.

Bu arada, Musul’da yeni toplu mezarların bulunduğu ifade edildi.

Musul’da bulunan bu yeni toplu mezarda 23 kadın avukat ve memur olmak üzere 60 kişinin naaşı çıkarılmıştır. Bu kişilerin IŞİD terör örgütü tarafından öldürüldükleri açıklandı.

IŞİD’e yönelik operasyonların devam ettiği kentte daha önce de DAİŞ’in infaz ettiği sivillere ait toplu mezarlar bulunmuştu.

Daha önce de Irak güçleri el-Anbar ve Neyneva eyaletinin muhtelif bölgelerinde benzer toplu mezarlar bulmuştu.

IŞİD terör örgütü 2014 yılında Kuzey Irak’ta yer alan Neyneva eyaletine saldırarak Musul kentiyle bölgenin önemli bir kesimini işgal etmişti. Ancak Irak ordusu ve halk direniş güçleri son dönemde Musul’un kurtarılması amacıyla geniş bir operasyon başlatmış ve ilk önce Musul’un doğu kesimini tamamen kurtardıktan sonra ikinci aşamada Dicle nehrinin batı yakasında yer alan şehrin batı kesimini kurtarma operasyonu başlatmış olup bu operasyonu tamamlamak üzeredir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.