İran: ABD rejiminin bölgeden kovulması, düşmanın aptallığına bir misillemedir!

  • 07 Ocak 2022
  • 209 kez görüntülendi.
İran: ABD rejiminin bölgeden kovulması, düşmanın aptallığına bir misillemedir!

İslami İran Dışişleri Bakanlığı, ABD rejiminin bölgeden kovulmasının, General Kasım Süleymani suikastında düşmanın aptallığına bir misilleme olduğunu bildirdi.

İran Dışişleri Bakanlığı, General Kasım Süleymani’nin şehit edilmesinin ikinci yıldönümünde bakanlığın İngilizce Twitter hesabında şunları vurguladı: ”İran milletinin masasında vaat edilen gün. 3 Ocak 2020 sabahı, Amerikan insansız hava araçlarının füze saldırısında, Devrim Muhafızları Kudüs Gücü komutanı General Kasım Süleymani, Irak Haşdi Şabi Kurumu başkan yardımcısı Ebu Mehdi el-Mühendis ve maiyeti şehit edildi.

Bu saldırı, o zamanki ABD Başkanı Donald Trump’ın doğrudan emriyle gerçekleştirildi.

Bu Beyaz Saray terör eyleminin ardından, İslam Devrim Muhafızları Birliği, 8 Ocak 2020 Çarşamba sabahı Irak’ın El Anbar eyaletindeki ABD’nin Ayn’el Esed üssüne birkaç balistik füze fırlattı.
ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) birkaç aşamada ve kademeli olarak üste bulunan 110 Amerikan askerinin beyin travması  geçirdiğini ve tedavi altına alındığını duyurdu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.