İran, ABD tarafından kendi malına el konulmasını resmiyette tanımıyor

  • 24 Nisan 2016
  • 704 kez görüntülendi.
İran, ABD tarafından kendi malına el konulmasını resmiyette tanımıyor

İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı siyasi ve uluslararası güvenlik genel müdürü, İran İslam Cumhuriyetinin, Amerika’nın kendi mal varlığını bloke etmesini kesinlikle resmiyete tanımadığını bildirdi.

Hükümet enformasyon merkezinin bildirdiğine göre İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı siyasi ve uluslararası güvenlik genel müdürü Hamit Baidinejad, Amerika tarafından İran’ın mal varlığına el konulmasına temasla, İran’ın mümkün her türlü yasal ve hukuki ve uluslararası yollarla kendi mal varlığını geri alma hakkını kendinde saklı bildiğini belirtti.

Baidinejad, 2012 yılında Amerikan yerel mahkemesinin İran aleyhindeki yasal olmayan kararını İran’ın itirazı ve şikayeti ardından ABD yargısının en üst makamı olarak Amerika yüce divanının müdahalesi ve oyunun ister istemez bu yönde İran’ın her türlü müdahalesine engel olduğunu belirtti.

ABD Yüce divanı 20 Nisan Çarşamba günü, Amerikan hükümetinin sözde terör kurbanları ailelerinin şikayetini dikkate alarak İran’ın bloke edilmiş mal varlığını tazmin için müsadere edebileceği yönünde görüş belirtmişti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.