İran: AB’den nükleer anlaşmayla ilgili kesin bir tavır bekliyoruz

  • 14 Mayıs 2018
  • 1.134 kez görüntülendi.
İran: AB’den nükleer anlaşmayla ilgili kesin bir tavır bekliyoruz

Karşılıklı ilişkileri görüşmek üzere Tahran’da bulunan Bulgaristn Ekonomi Bakanı Karanikolov, İran Cumhurbaşkanı Birinci Yardımcısı Cihangiri ile bir araya geldi.

İran ziyareti kapsamında Tahran’da bulunan Bulgaristn Ekonomi Bakanı Emil Karanikolov, Cumhurbaşkanı Birinci Yardımcısı İshak Cihangiri ile görüştü.

Cihanigi bu görüşmede, nükleer anlaşma ile ilgili olarak, “ABD’nin BM Güvenlik Konseyi tarafından onaylanan çok taraflı bir anlaşmadan çekilmesi uluslararası ve geleneksel düzenlemeler için tehlikelidir. Amerika’nın bu girişimi uluslararası meseleleri çözmek için diyalog ve diplomasi yolunun kapalı olduğunu gösteriyor” dedi.

Cihangiri, İran’ın nükleer anlaşmaya verdiği taahhütlerine tamamen uyduğunu hatırlatarak, “Avrupa Birliği’nin ABD’nin tek taraflı kararına olan tutumu, uluslararası alanda diyalog ve siyasetle ilgili güvenirliği gösterebilir. Aksi takdirde ülkeler başka yöntemlere başvurabilir” ifadesini kullandı.

Cihangiri sözlerine şöyle devam etti: İran, uluslararası arenada önemli bir aktör olan Avrupa Birliği’nden nükleer anlaşma hususunda kesin bir tavır bekliyor.

Bölgedeki son gelişmeleri de değerlendiren Cihangiri, “İran olarak Suriye ve Yemen’deki krizin çözümünün siyasi yöntem olduğuna ve halkların sorunlarının giderilmesi yönünde tüm ülkelerin yardımcı olması gerektiğine inanıyoruz” açıklamasını yaptı.

İran’ın tüm alanlarda Bulgaristan’la olan ilişkilerini geliştirmek istediğini dile getiren Cihanigiri, iki ülke arasındaki ticaret hacminin daha fazla artması gerektiğini vurguladı.

Bulgar yetkili de bu görüşmede, “Önceliklerimizden biri bankacılık sektöründeki engelleri ortadan kaldırmaktır. Emin olun ki gelecek yıl karşılıklı ilişkilerin seviyesi çok olumlu olack” diye konuştu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.