İran, Afrika Ülkeleri ile ilişkilerini geliştirmeye hazırdır

  • 29 Aralık 2014
  • 1.115 kez görüntülendi.
İran, Afrika Ülkeleri ile ilişkilerini geliştirmeye hazırdır

İran İslam Cumhuriyeti dışişleri bakanı, İran’ın Afrika ülkeleri ile ilişkilerini tüm alanlarda geliştirmeye hazır olduğunu bildirdi.

Habere göre İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif dün Tahran’da Devletler arası kalkınma teşkilatı İGAD genel sekreteri Mahbub Malim İran’ın dış siyasetteki önemini vurgulayarak, bölge ülkelerinin özellikle de İGAD’ın kalkınma alanındaki rolünü vurguladı.

İran dışişleri bakanı, İran İslam Cumhuriyetinin başta İGAD olmak üzere bölge teşkilatlarıyla da ilişkilerini güçlendirmek istediğini bildirerek, bu işbirliğinin artırılması karşısında her hangi bir engelin bulunmadığını bildirdi.

Devletler arası kalkınma teşkilatı İGAD genel sekreteri Mahbub Maalim’de bu görüşmede, İran’da olmaktan mumnuniyetini dile getirerek, İranlı yetkililerle yaptığı görüşmelerin İslam ülkelerinde  barış ve güvenliğin sağlanmasında yeni bir pencere aralamasını temenni ettiğini söyledi.

Afrika’da bölgesel bir kuruluş olan İGAD’a Eritre, Etyopi, Somali, Sudan, Güney Sudan, Uganda, Kenya ve Cibuti ülkeleri üyedirler

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.