İran askeri tekonoloji transferine hazır

  • 09 Aralık 2016
  • 969 kez görüntülendi.
İran askeri tekonoloji transferine hazır

İran İslam cumhuriyeti savunma bakanı danışmanı İran’ın bölgedeki diğer ülkelere askeri teknoloji transferine hazır olduğunu belirtti.

İRNA’nın bildirdiğine göre tuğgeneral Mehdi Farahi dün İran’ın batısında Brucen kenti şehitleri anma etkinliğinde yaptığı konuşmada, günümüzde savunma sanayinin çeşitli kara, hava-uzay ve deniz alanlarında büyük ilerlemeler kaydettiğini, öyle ki yeni askeri teknoloji transferinin gerçekleşebileceğini ifade etti.

Tuğgeneral Farahi İran’ın İHA’ların seri üretimi, kısa ve uzun menzilli füze sanayi, balistik füze ve hava savunma kabiliyetlerine işaretle, İran’da savunma sanayinin ilerlemesine sebep olan en önemli etkenlerden birinin yaptırım ve bu sanayinin düşman tarafından daha da kısıtlanması olduğunu belirtti.

İran İslam cumhuriyeti savunma bakanı danışmanı tuğgeneral Mehdi Farahi İran’ın uydu sanayinin yapımı, donatımı ve fırlatma sanayiye sahip ender ülkelerden olduğuna işaretle, İran İslam cumhuriyetinin savunma, hava ve uzay sanayide yabancı danışmana ihtiyacı olmadığını da sözlerine ekledi./

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.