İran Boeing’den 60 yolcu uçağı satın alacak

  • 05 Nisan 2017
  • 1.046 kez görüntülendi.
İran Boeing’den 60 yolcu uçağı satın alacak

İran Aseman Havayolları ve Boeing şirketi arasında 60 adet yolcu uçağının Aseman şirketine satılmasıyla ilgili yeni bir anlaşma imzalandı.

Aseman Havayolları Şirketi Halkla İlişkiler dairesi, yolcu uçak alımına ilişkin yaptığı açıklamada, “İran Aseman Havayolları ile Boeing şirketi arasında 60 adet Boeing 737 max yolcu uçağının satın alımı yönünde yeni bir anlaşmanın imzalandığı” bildirildi.

Bu bağlamda “Yeni uçakların teslim tarihinin 2019 yılında olacağı ve 5 ila 10 boeing uçağının İran’a teslim  edileceği bekleniyor” ifadesini kullanıldı.

Havacılık sektöründeki yeni anlaşmanın finansman biçiminin daha sonra belirleneceğini aktaran Aseman şirketinin sözcüsü Mustafevi, “İlk önce söz konusu anlaşmayı ABD Hazine Bakanlığı Yabancı Varlıklar Kontrol Ofisi (OFAC) onaylaması gerekiyor” açıklamasını yaptı.

İranlı yetkili, 3 milyar dolar değerinde olan yeni anlaşmanın “OFAC” tarafından teyit edildikten sonra satış anlaşmasının da Tahran’da imzalanacağını bildirdi.

İran Hava Yolları (İranair) Şirketi de daha önce Airbus’tan 80, Boeing’ten ise 100 ve Fransa ve İtalya ortaklı ATR şirketinden 20 adet uçak satın alımı anlaşması imzalamıştı.  Airbus şu ana kadar İran’a 3 uçağı teslim etmiş bulunuyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.