İran: Bölgenin jeopolitiğindeki herhangi bir değişiklik istikrarsızlığa ve krizin şiddetlenmesine neden olur

  • 02 Ekim 2023
  • 96 kez görüntülendi.
İran: Bölgenin jeopolitiğindeki herhangi bir değişiklik istikrarsızlığa ve krizin şiddetlenmesine neden olur

İran Milli Güvenlik Yüksek Konseyi Sekreteri bölgenin jeopolitiğindeki herhangi bir değişikliğin istikrarsızlığa ve krizin şiddet kazanmasına neden olacağını söyledi.

Tesnim haber ajansının bildirdiğine göre, İran Milli Güvenlik Yüksek Konseyi Sekreteri Ali Ekber Ahmediyan, Ermenistan Milli Güvenlik Konseyi Sekreteri Armen Grigoriyan ile yaptığı görüşmede, Kafkasya bölgesindeki son gelişmelere ve bölgede barış ve güvenliğin tesisi için tüm tarafların çaba göstermesinin gerekliliğine dikkat çekerek “Bölgenin jeopolitiğindeki herhangi bir değişiklik güvensizliğe yol açmakta, istikrarsızlığa ve krizin tırmanmasına neden olmaktadır.” açıklamasında bulundu.

İslam İnkılabı Rehberi’nin  İran Milli GüvenlikYüksek Konseyi’ndeki temsilcisi, İslam Cumhuriyeti’nin komşularıyla işbirliği ve etkileşimi geliştirme, her türlü gerginlik ve çatışmadan arınmış bir bölge oluşturma  konusundaki ilkeli ve değişmez politikası hakkında şunları söyledi:

“Bölge ülkeleri arasındaki açık ve yapıcı diyaloglar, sürdürülebilir güvenliğin, dengeli kalkınmanın ve bölge halkının refah ve huzurunun temelidir.”

İran Milli Güvenlik Yüksek Konseyi Sekreteri, İran İslam Cumhuriyeti ile Ermenistan arasındaki ekonomik etkileşim ve iş birliğinin, ortak ticaret alışverişlerinin artırılmasının gerekliliğini vurgulayarak, Tahran’ın her alanda ilişkilerin düzeyini iyileştirmeye hazır olduğunu bildirdi.

Erivan ile Tahran arasında uzun süredir devam eden ilişkilere değinen Ermenistan Milli Güvenlik Konseyi Sekreteri Armen Grigoriyan, Ermenistan’ın İran İslam Cumhuriyeti ile ilişkilerini kapsamlı bir şekilde geliştirmeye hazır olduğunu ifade etti.

Kafkasya bölgesinde barış ve istikrarın sağlanmasında İslam Cumhuriyeti’nin etkin rolüne değinen Grigoriyan, İran’ın bu alandaki rolünün devam etmesi temennisinde bulundu./

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.