İran Büyükelçisi: “Bazı Medya Organları İran-Türkiye İlişkisine Zarar Veriyor”

  • 29 Aralık 2016
  • 1.028 kez görüntülendi.
İran Büyükelçisi: “Bazı Medya Organları İran-Türkiye İlişkisine Zarar Veriyor”

İran’ın Ankara Büyükelçisi Taheryan Fard, bazı medya organlarının propagandasına değinerek; söz konusu propaganda faaliyetinin iki ülkenin ilişkisine zarar vereceğini belirtti.

İran’ın Ankara Büyükelçisi Muhammed İbrahim Taheryan Fard, Türkiye’nin Saadet Partisi Başkanı Temel Karamollaoğlu ve partinin üst düzey yetkililerinden oluşan bir heyetle İran’ın Ankara Büyükelçiliği’nde görüşme gerçekleştirdi.

Fard, görüşmede iki ülkenin özellikle zor anlarda birbirine destek olduğunu belirterek, iki tarafın da tarih boyu ilişkilerinde zor sınavlardan başarılı çıkmalarının altını çizdi.

Taheryan Fard, bazı olaylarda fikir farklılığının ortaya çıkışının doğal olduğuna işaret ederek, “Ortak bir yoruma varmanın yolları, böyle konuları, yararlı diyaloglar, anlayış ve karşılıklı güvenin geliştirilmesiyle çözmektir. İran ve Türkiye de hep bu yöntemi uyguluyorlar” dedi.

Fard, bazı medya organlarının tek taraflı propagandasına değinerek şunları söyledi: Basın yetkilileri iki ülkenin ilişkilerine düşmanlık besleyenlere hizmet etmeme yönünde dikkatli olmalılar. Çünkü bu kötü niyetli düşmanların tüm çabası, duygusal bir ortam oluşturup medyayı kullanarak iki ülkeyi birbirinden ayırmak üzerinedir.”

Saadet Partisi’nin Başkanı Temel Karamollaoğlu da söz konusu görüşmede, İran ve Türkiye arasındaki ilişkilerin 500 yıllık bir ömre sahip olduğuna işaret ederek, iki ülke arasında sağlanan barış ve istikrarın bölge ve dünya için yararlı olduğuna dikkati çekti.

Karamollaoğlu, bazı grupların iki ülke arasındaki yakın ilişkileri zedelemeye çalıştığını belirterek, “Devletimiz bu konuda yeterli hassasiyeti göstermektedir ve biz de bundan dolayı mutluluğumuzu bildiriyoruz” diye konuştu.

Karamollaoğlu, iki ülkenin tartışma konularından uzaklaşarak ortak konular üzerinde odaklanmaları gerektiğini belirterek; “Ülkelerimiz tüm alanlarda fikir birliği sağlayarak, siyasal, ekonomik ve kültürel işbirliğini geliştirip bölgede de barış ve istikrarı oluşturmalıdır” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.