İran büyükelçisi Irak cumhurbaşkanıyla görüştü

  • 21 Temmuz 2016
  • 841 kez görüntülendi.
İran büyükelçisi Irak cumhurbaşkanıyla görüştü

Irak cumhurbaşkanı Fuat Masum, Irak’ın iktisadi açıdan ilerlemesi konusunda İran’ın tecrübelerinden yararlanmak istediklerini söyledi.

İRNA’nın haberine göre, Fuat Masum,  İran’ın Irak büyükelçisi  Hasan Danaifer’i kabulünde yaptığı açıklamada,  İran’ın  tarım, sanayi, bankacılık, çevre sağlığı ve diğer alanlarda edindiği tecrübelerden Irak’ın ilerlemesi için  yararlanmak istediklerini belirterek;  iki ülke arasında  turizm ve diğer alanlarda  ilişkilerin  geliştirilmesi gereğinin altını önemle çizdi.

Irak cumhurbaşkanı Fuat Masum, İran İslam Cumhuriyeti’nin Irak’ın  tarihi ve tabii eserlerinin korunması konusundaki rolü ve desteğine de teşekkür etti.

BM bilim kültür  kurumu UNESCO,  geçen pazar günü Irak’ın üç şehrini ve üç gölünü  İran’ın da desteğiyle  Dünya mirasları listesine aldı.

İran büyükelçisi Hasan Danaifer de,  sözkonusu görüşmede,  Felluce kentinin teröristlerden kurtarılmasını Irak halkı ve devletine tebrik ederken,  İran’ın Irak’la ticari ve iktisadi  her alanda  ilişkileri  geliştirmeye hazır olduğunu söyledi.

İran büyükelçisi, Irak’ın  terörizmle mücadelesinde İran’ın desteklerini sürdürmeye devam edeceğini  söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.