İran Büyükelçisi, TBMM Genel Sekreteri İle Görüştü…

  • 17 Şubat 2015
  • 973 kez görüntülendi.
İran Büyükelçisi, TBMM Genel Sekreteri İle Görüştü…

TBMM Genel Sekreteri İrfan Neziroğlu ile görüşen İran’ın Türkiye Büyükelçisi Alirıza Bikdeli, iki ülke parlamentoları arasındaki ilişkiler hakkında konuştu. İran ve Türkiye parlamentoları arasındaki ilişkilerin iyi bir düzeyde olduğunu belirten Bikdeli, “Parlamentolar, kendilerine bağlı tüm bölümler arasında tecrübe paylaşımı ve iletişim kurulmasında daha da etkili bir rol üstlenebilirler” dedi.

Bikdeli konuşmasının devamında ise iki ülke parlamentolarının politik, ekonomik ve kültürel ilişkilerin gelişiminde büyük önem taşıdıklarını belirtti.

TBMM Genel Sekreteri İrfan Neziroğlu ise bu görüşmede İran ve Türkiye meclis başkanları arasındaki ilişkilerin iyi bir düzeyde olduğunu belirterek, geçen günlerde İstanbul’da düzenlenen İslam İşbirliği Teşkilatı Üyesi Ülkeleri Parlamento Birliği Konferansı’nı hatırlatarak, meclisler arasındaki farklı düzeylerdeki ilişki gelişimlerinin, farklı alanlardaki diğer işbirliklerinin gelişmesine de destek sağlaması dileğinde bulundu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.