İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ve Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping, Tahran-Pekin ilişkilerini ele aldılar.

  • 23 Nisan 2015
  • 1.701 kez görüntülendi.
İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ve Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping, Tahran-Pekin ilişkilerini ele aldılar.

İran ajansının haberine göre, Asya-Afrika Zirvesi çerçevesinde düzenlenen bu görüşmede İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ve Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping, Tahran-Pekin ilişkilerini ele aldılar.

İran ve Çin halkları arasındaki derin dostluğa dikkat çeken Ruhani, “İran ve Çin, ikili ilişkiler ve bölgesel ve uluslarararası konular alanında ortak birçok çıkarlar ve amaçlara sahiplerdir” dedi.

Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping ise Ruhani ile görüşmekten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Bu ikili görüşmelerin ilişkiler üzerinde olumlu etkisi vardır. İki ülke ve iki halk arasındaki ilişkilerin daha da güçlenmesi, Çin için büyük önem taşımaktadır” dedi.

Bandung Konferansı kurucularının, bağımsızlık ve ülkelerin ulusal hakimiyetini korumak ve ayrıca gelişmekte olan ülkelerin gelişimine destek sağlamayı amaçladıklarını belirten Jinping, “Pekin, İran’ın yardımı ile Bandung Konferansı’nın amaçları ve ortak çıkarların güçlendirilmesi için çalışmalar gerçekleştirmek isteğindedir” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.