İran Cumhurbaşkanı Reisi: İran ve Suudi Arabistan Bölge ve İslam Aleminin İki Etkili Ülkesi

  • 05 Eylül 2023
  • 78 kez görüntülendi.
İran Cumhurbaşkanı Reisi: İran ve Suudi Arabistan Bölge ve İslam Aleminin İki Etkili Ülkesi

İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Seyyid İbrahim Reisi, İran’ın komşularıyla ilişkileri geliştirme ve sağlamlaştırma yaklaşımına vurgu yaptı.

Cumhurbaşkanı Seyyid İbrahim Reisi, İran’ın komşularıyla ilişkileri geliştirme ve sağlamlaştırma yaklaşımına vurgu yaparak, İran ve Suudi Arabistan’ı bölgede ve İslam dünyasında etkili iki ülke olarak nitelendirdi ve İran ile Suudi Arabistan arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi için mevcut kabiliyetlerin ve imkanların kullanılması çağrısında bulundu.

İran İslam Cumhuriyeti’nin Suudi Arabistan Büyükelçisi Alireza Enayeti, Riyad’a gitme arifesinde cumhurbaşkanı ile bir araya geldi. Bu görüşmede Seyyid İbrahim Reisi, İslamcı yaklaşımı vurguladı ve İran İslam Cumhuriyeti’nin komşularıyla ilişkilerini geliştirip güçlendirmesi konusunda görüşünü belirterek Suudi Arabistan’ı bölgede ve İslam dünyasında etkili iki ülke olarak nitelendirdi ve Tahran ile Riyad arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi için mevcut imkanların kullanılması çağrısında bulundu.

Cumhurbaşkanı, şunları da söyledi: “İran-Suudi işbirliği ve bölge ülkelerinin ikili ve çok taraflı boyutlarda ve İslam dünyasının sorunları alanında hem hükümet hem de kamu düzeyinde işbirliğinin artması, bölge ülkelerinin bölgesel ve küresel düzeydeki konumunu yükselteceğini belirterek bu durumun dış müdahalelerin kapsamı da sınırlayacağını vurguladı.”

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.