İran cumhurbaşkanı Ruhani, Musul’un kurtarılmasını tebrik etti

  • 01 Temmuz 2017
  • 1.162 kez görüntülendi.
İran cumhurbaşkanı Ruhani, Musul’un kurtarılmasını tebrik etti

Ä°slami Ä°ran cumhurbaÅŸkanı Hasan Ruhani, Irak cumhurbaÅŸkanı Fuat Masum ve baÅŸbakanı Haydar El Ä°badi ve Irak’ın taklid mercilerinden Ayetullah Sistani’ye, Musul’un terör örgütünden kurtarılması münasebetiyle birer tebrik mesajı gönderdi.

Ruhani, Irak cumhurbaÅŸkanı Masum’a gönderdiÄŸi mesajda, Musul’un kurtarılmasını kutlayarak, ‘’Terörizme karşı böylesine kararlı bir mücadele ile mazlum OrtadoÄŸu halkını savaÅŸ kabusundan kurtarabiliriz’’ dedi.

Ruhani mesajında, ‘’Irak’taki güvenlik odaklı gelişmeler ve terörizmle mücadelede elde edilen zaferler Irak halkı ve askeri güçlerinin amansız çabası ve komşu ülkelerinin yardımları ile olmuştur’’ dedi.

Ruhani, El Ä°badi’ye gönderdiÄŸi mesajda da, ‘’Irak halkı, askeri güçleri ve halk güçleri HaÅŸdüşşabi’nin fedakarlığı, çabası, birliÄŸi ve beraberliÄŸi ve komÅŸu ülkelerin destekleri ile gerçekleÅŸen bu büyük zafer Ä°slam adına ÅŸiddet ve cinayet iÅŸleyenler karşısında gerçek mücadelenin öneminin göstergesidir’’ dedi.

Ruhani mesajında, Irak halkının Musul’daki sevincine de iÅŸaretle, Ä°ran’ın bölgede cani terör gruplarına karşı mücadelede her türlü iÅŸbirliÄŸine hazır olduÄŸunu söyledi.

CumhurbaÅŸkanı Ruhani, Musul’un kurtarılmasından dolayı taklid mercilerinden Ayetullah Sistani’ye de bir tebrik mesajı gönderdi. Mesajda Musul’un kurtarılmasında dini mercilerin ve fetvalarının öneminin bir daha dünyayı aydınlattığına dikkati çekerken, ”3 sene önce umutsuzluk ve kargaÅŸa günlerinde mercilik makamı direniÅŸ için Irak toplumuna umut ve gerekli iradeyi geri getirerek, halk ve ordunun tecavüz güçleri karşısında harekete geçmesini saÄŸladı’’ dedi.

İran cumhurbaşkanı Ruhani mesajlarında Irak halkına esenlikler temennisinde bulundu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.