İran cumhurbaşkanı Ruhani, Umman kralı ile görüştü

  • 23 Eylül 2015
  • 1.207 kez görüntülendi.
İran cumhurbaşkanı Ruhani, Umman kralı ile görüştü

İran cumhurbaşkanı, İran’ın, işbirliğinin gelişmesi ve güçlenmesi alanında önceliği, komşularına ve onların arasında özellikle de Umman’a verdiğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani dün Umman kralı Gabus bin Said ile gerçekleştirdiği telefon görüşmesinde kurban bayramı nedeni ile tebriklerini bildirerek, Umman’ın bölgesel işbirliği alanındaki seçkin konumuna işaretle, İran’ın özellikle de yaptırım sonrası dönemde dost ve kardeş Umman ülkesi ile başta ekonomik ve ticaret olmak üzere ilişkilerini güçlendirmek istediğini belirtti.

Ruhani ayrıca Umman’ın başta Yemen krizi ve insani yardımların bu ülke halkına ulaştırılması ile ilgili tutumunu takdir ederek, Umman’ın yardımı ile bir kez daha Yemen’de barış ve istikrarın sağlanmasını umut etti.

Cumhurbaşkanı saldırgan hava güçlerinin savunmasız Yemen halkı ve ülke alt yapısı özellikle de diplomatik alanlara saldırılarını da eleştirerek saldırgan güçlerin hiçbir uluslar arası yasa ve kurallara uymadıklarından endişeli olduğunu ifade etti.

Cumhurbaşkanlık enformasyon sitesinin bildirdiğine göre Umman kralı Gabus bin Said de yaptırım sonrası dönemde Tahran-Maskat ilişki düzeyinin daha da gelişmesini umut etti. Umman kralı ayrıca Yemen’de barış ve istikrarın sağlanması için diplomatik çalışmalarına devam edeceklerine de değinerek, başta bölge olmak üzere tüm sorunların çözümlenmesi için en iyi yolun diplomatik görüşmeler olduğunu ifade etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.