İran Devrim Muhafızları Hava-Uzay Komutanı: İran’ın askeri yeteneği dengelerin değişmesine neden oldu

  • 02 Ekim 2019
  • 680 kez görüntülendi.
İran Devrim Muhafızları Hava-Uzay Komutanı: İran’ın askeri yeteneği dengelerin değişmesine neden oldu

İran Devrim Muhafızları Hava-Uzay Komutanı Tuğgeneral Emirali Hacizade, İran’ın gücünün dengelerin değişmesine neden olduğunu belirtirken, düşmanın İran’ın İHA’ları aleyhinde operasyon yapması halinde düşmanın ağır darbe yiyeceğini söyledi.

Tuğgeneral Hacızade, dün Tahran’da  İran genelinde devrim muhafızları komutanları 23. oturumunda yaptığı konuşmada, devrim muhafızlarının askeri yapısının kendine özel olduğunu belirterek, ‘zeki gençlerden  yararlanmak, bilgi tabanlı firmalar ve İran üniversiteleri, karadan karaya füzeler, savaş gemisine karşı füzeler, İHA’lar, radarlar ve elektronik savaş sistemleri gibi teçhizatların artık tamamen İran ürünü olduğunu’ söyledi.

İran Devrim Muhafızları Hava-Uzay Komutanı Tuğgeneral Emirali Hacizade, ayrıca katıldığı bir televizyon programında İran füze programı hakkında konuştu.  Tuğgeneral Hacizade, füze gücü konusunda İran’ın bölgede ilk sırada yer aldığını belirterek, füzeleri depolamak için 1983 yılından beri tünel kazma çalışmalarının devam ettiğini aktardı.

Tuğgeneral Hacizade ayrıca, “Dağlık alanlarda mühimmat, füze ve askeri teçhizatları depolamak ve hatta personelleri korumak için çok karışık koridorlardan oluşan yer altı tünellere sahibiz.” dedi.

Bu arada İran devrim muhafızları genel komutanı tümgeneral Hüseyin Selami de, Tahran’daki sözkonusu etkinlikte yaptığı konuşmada, İran devrim muhafızlarının bölgede düşmanların bütün hareketlerini yakından izlediğini söyledi.

Sözkonusu merasimde Kudüs Tugayları komutanı tümgeneral Kasım Süleymani de, devrim muhafızlarını, Müslümanlarının izzetinin bayraktarı olarak niteledi./

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.