İran Dışişleri Bakan Yardımcısı: ABD’nin yaptırımları İran milletinin iradesini sarsamamıştır

  • 03 Aralık 2019
  • 834 kez görüntülendi.
İran Dışişleri Bakan Yardımcısı: ABD’nin yaptırımları İran milletinin iradesini sarsamamıştır

İran Dışişleri Bakan Yardımcısı Seyyid Abbas Irakçi, geçen 40 senede İran’ın ABD’nin en ağır yaptırımlarına maruz kaldığına işaretle, ancak bu yaptırımların İran milletinin iradesi üzerinde etkili olmadığını söyledi.

Bugün Japonya’nın başkenti Tokyo’da düzenlenen “Batı Asya’da kilit güçlerin eylemleri ve uluslararası güvenlik üzerindeki etkileri” başlıklı oturumda yaptığı konuşmada, ABD’nin İran’a karşı baskı ve yaptırımların İslam İnkılabı’nın ardından başladığını, ancak buna rağmen İran’ın Batı Asya’nın en güvenli ve istikrarlı ülkelerinden olduğunu kaydetti.

Irakçi, İran’ın Batı Asya’nın büyük ülkelerinden olarak, bu bölgede büyük etkinliğe sahip olduğunu ifade ederek, Batı Asya’nın her zamankinden ziyade barışa ihtiyaç duyduğunu, bölge ülkelerinin kendilerinin bölge güvenliğini temin etmeleri gerektiğini belirtti.

Dışişleri Bakan Yardımcısı ayrıca Batı Asya’daki krizlerin ABD başta olmak üzere yabancıların müdahalesinden kaynaklandığını ifade etti.

Nükleer anlaşmaya da dikkat çeken Irakçi, nükleer anlaşmanın kazan-kazan siyasi mutabakat çerçevesinde elde edilen yapıcı bir uluslararası anlaşma olduğunu kaydetti.

Irakçi bugün sabah saatlerinde Tokyo’ya gitti./

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.