İran Dışişleri Bakanı Necef kentinde

  • 06 Ekim 2017
  • 1.296 kez görüntülendi.
İran Dışişleri Bakanı Necef kentinde

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, yerel yetkililerin karşılama töreni eşliğinde Irak’ın Necef kentine ayak bastı.

Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, üst düzey bir heyetin başında İran-Irak arasındaki dostane ilişkilerin daha da gelişmesi ve Irak’ın toprak bütünlüğünün korunması için ömrünü atfeden eski Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani’nin cenaze töreniyle defin merasimine katılmak üzere bugün Irak Kürdistanı’nın Süleymaniye kentine gitmişti.

Katıldığı törenin zirvesinde konuşan Zarif, yaptığı bir açıklamada Irak’ın toprak bütünlüğüyle milli egemenliğinin korunması gerektiğini bildirerek, “İran olarak her zaman Kürtler de dahil tüm Irak halkının yanında yer alacağız ve bazılarının yaptığı stratejik yanlışlardan dolayı Kürt halkını sorumlu tutmayacağız” ifadelerinde bulundu.

Dışişleri Bakanı Zarif, Irak Kürdistanı yetkililerinin bu ülkenin toprak bütünlüğüyle ulusal birliğinin sembolü olan “Mam Celal”ın yoluna geri dönmelerini istedi.

İran Dışişleri Bakanı son olarak Celal Talabani’yi İran’ın yakın dostu ve diktatör Saddam’a karşı yılmadan mücadele eden bir insan olarak anımsayıp takdir etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 1 YORUM
  1. haktan dedi ki:

    Abd siyonistler karışıklığa ayırdıkları bütçenin binde biriyle dünya mazlumlarına destek ve düzen sağlayabilir. Oysa onlar kendi düşen,zevkleri peşindeler ne yazık kurnazlık ancak aklını kullanan yok mu!?

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.