İran dışişleri bakanından Sana katliamına sert tepki

  • 10 Ekim 2016
  • 956 kez görüntülendi.
İran dışişleri bakanından Sana katliamına sert tepki

İslami İran dışişleri bakanı Muhammed Cevad Zarif, BM genel sekreterine gönderdiği mektupta, Suudi rejimi savaş uçaklarının Sana’da bir matem merasimine düzenlediği saldırıyı kınadı.

Zarif mektubunda, sözkonusu vahşi cinayet karşısında İran halkı ve devletinin Suudi rejimine karşı nefretini bildirirken bu cinayetin Suudi rejimin Yemen halkına karşı cinayetlerini el çekmediğini bir daha gösterdiğini zira Yemen’e yönelik 1.5 yıldır süren saldırılarda Suudi rejiminin onlarca cinayetinin görüldüğü, kadın, erkek, çocuk 3 milyon Yemenlinin yaralandığı, sakat kaldığı ve evini barkını terketmek zorunda kaldığına dikkat çekti.

İran dışişleri bakanı, mektubunda ayrıca Suudi rejiminin 1.5 yıldır Yemen’in başta altyapı tesisleri olmak üzere hizmet veren bütün kurum ve kuruluşları, hastaneleri, okulları, camileri ve benzeri yerleri yerle bir etmesinin kesinlikle batılı ülkelerin desteğiyle gerçekleştiğini belirterek, zira onların bu rejime silah, enformasyon, uçak yakıtı ve hatta ortak operasyon programı gibi konularda işbirliği yaptıklarını bildirdi.

İran dışişleri bakanı, Sana’ya düzenlenen son saldırılarda yüzlerce sivilin de yaralanmasına temasla, İran Kızılay Kurumu’nun yaralıları tedavi için İran’a getirmeye hazır olduğunu bildirdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.