İran dışişleri bakanının doğu Asya turu başladı

  • 03 Aralık 2016
  • 1.100 kez görüntülendi.
İran dışişleri bakanının doğu Asya turu başladı

İslami İran dışişleri bakanı Muhammed Cevad Zarif, siyasi, iktisadi bir heyet başkanlığında Doğu Asya turuna başladı.

Zarif ve beraberindeki heyet bu sabah DoÄŸu Asya turunun ilk durağı olan Hindistan’a gitmek üzere Tahran Mihrabad havaalanından ayrıldı. Zarif, Hindistan’dan sonra  Çin ve Japonya’ya gidecek.

Ä°ran dışiÅŸleri bakanı Zarif’in DoÄŸu Asya turundan asıl hedefi, Hindistan’ın Pencab eyaletinde, 2011’den beri devamlı olarak düzenlenen Afganistan’ın güvenlik ve ilerlemesinin ele alınacağı “Asya’nın Kalbi’ konferansına katılmaktır.

Ä°slami Ä°ran dışiÅŸleri bakanı Hindistan’dan sonra Pekin’e gidecek ve burada Çinli yetkililerle,  siyasi, iktisadi ve diÄŸer alanlarda görüş alış veriÅŸinde bulunacak.

İran dışişleri bakanı ve beraberindeki heyetin son durağı ise Japonya olacak.

Zarif’in Japonya ziyaretinde, Ä°ran’a yönelik  adaletsiz yaptırımların uygulanmasından dolayı  İran ve Japonya arasında   azalan iktisadi iliÅŸkilerin yeniden canlandırılması ele alınacak. Ä°ki ülke arasında özellikle de iktisadi iliÅŸkilerin geliÅŸtirilmesi baÅŸlıca hedef olarak dikkat çekiyor.

Ä°ran dışiÅŸleri bakanına, Ä°ran’dan 60’dan fazla  ticari, iktisadi firma ve bankanın temsilcileri refakat ediyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.