İran dünyada ilim üreten ilk 25 ülke arasında

  • 07 Haziran 2017
  • 1.036 kez görüntülendi.
İran dünyada ilim üreten ilk 25 ülke arasında

İslam Dünyası Bilimler Belge merkezi ISC Başkanı Muhammed Cevad Dehgani, İran’ın dünyada ilim üreten ilk 25 ülke arasında yer aldığını söyledi.

Muhammed Cevad Dehgani, dün İRİB muhabirine verdiği demeçte, İran’ın İslam inkılabından önce ilmi alanda dünyada hiç bir konuma sahip olmadığını  ama şimdi dünyada bu konuda  kendinden sözettiren bir ülkeye  dönüştüğünü söyledi.

Dehgani, İranlı araştırmacıların ilmi alanda miktardan daha çok kaliteye önem verdiklerini de belirterek ilk kez 2015 yılında İran’ın  ilmi alanda üretim kalitesinin ve makalelerinin  dikkat çekici şekilde artış kaydettiğini söyledi.

Dehgani, İran’ın enerji alanında derecelendirilmesine de işaretle, İran’ın bu alanda 4 basamak yükselerek 5. konumda olduğunu söyledi.

Dehgani, bir süre önce yaptığı açıklamada, İran’ın ilmi üretim alanında yüzde 15.3’lük artışla  dünyada ilim üreten ilk 25 ülke arasında en yüksek puanı aldığını söylemişti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.