İran Ekonomi Bakanı İle Beşar Esad Görüştü.

  • 17 Mart 2015
  • 827 kez görüntülendi.
İran Ekonomi Bakanı İle Beşar Esad Görüştü.

Ä°ran Ekonomi Bakanı Ali Tayyibniya, Suriye Ekonomi ve  Ticaret ve ayrıca Suriye Maliye Bakanı ile görüşmelerde bulundu. Tayyibniya bu görüşmelerde Ä°ran’daki özel sektör çalışanlarının Suriye’nin yeniden yapılanmasında yer almaları konusunda anlaÅŸmalara imza attı.

Ä°ran Ekonomi Bakanı’nın ayrıca Ä°ran ürünlerinin Suriye’ye ihracatlarında gümrük tarifelerini kaldırılması ve ticari hacmin artması ile ilgili anlaÅŸmalar imzaladığı da açıklandı.

Görüşmelerinin devamında Suriye CumhurbaÅŸkanı BeÅŸar Esad ile de görüşen Tayyibniya, Esad’a Ä°ran CumhurbaÅŸkanı’nın selamlarını ileterek, Suriye’nin terör örgütlerine karşı elde ettiÄŸi baÅŸarılardan duyduÄŸu memnuniyetin altını çizdi.

Tayyibniya bu görüşmede yaptığı açıklamada, “Suriye’nin terör örgütleri karşısında elde ettiÄŸi baÅŸarılar, bölgenin yeniden huzura kavuÅŸması için büyük önem taşıyor. Ä°ran ve Suriye arasındaki iliÅŸkiler, derin ve kapsamlıdır. Suriye halkı ve devleti, Irak ile savaÅŸ döneminde her zaman Ä°ran halkının yanında olmuÅŸtu. Bu neden ile de Ä°ran, ülkenin bu kritik dönemlerinde Suriye halkı ve devletinin yanında olacaktır” dedi.

Suriye CumhurbaÅŸkanı BeÅŸar Esad da bu görüşmede Ä°mam Ayetullah Hamaney’in verdikleri desteklerden dolayı teÅŸekkürlerini sunarak, “Ä°ran olmasaydı, Suriye teröristler karşısında baÅŸarıya ulaÅŸamazdı” dedi ve Ä°ran Lideri, Ä°ran CumhurbaÅŸkanı ve tüm Ä°ran halkına selamlar söyleyerek, sözlerine “Ä°ran halkı ve devletinin kritik dönemlerde yanımızda oldukları gibi, Suriye’nin yeniden yapılanmasında Ä°ran’ın teknik gücü ve özel sektöründen yararlanabilmeyi umut ediyoruz” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.