İran enformasyon bakanı: Siber saldırılarda bulunmanın İran İslam cumhuriyeti siyasetinde bir yeri yok

  • 24 Ağustos 2015
  • 915 kez görüntülendi.
İran enformasyon bakanı: Siber saldırılarda bulunmanın İran İslam cumhuriyeti siyasetinde bir yeri yok

İran İletişim ve Enformasyon Teknolojileri Bakanı Mahmud Vaizi, başka ülkelerin tesislerine yönelik siber saldırılarda bulunmanın, İran’a yönelik her hangi bir saldırı yapılmadığı sürece İran İslam cumhuriyeti siyasetinde bir yeri olmadığını bildirdi.

El-Alem kanalına açıklamada bulunan İran İletişim ve Enformasyon Teknolojileri Bakanı Mahmud Vaizi, İran’a yönelik siber saldırılarla ilgili olarak da bu saldırıların kaynağının bir takım bölgesel ve bölge dışı ülkeler olduğunu, ancak İran savunma sisteminin tüm bu saldırıları defedecek güçte olduğunu bildirdi.

Geçmişte siyonist İsrail rejimi, Amerika ve diğer bazı batılı ülkeler tarafından İran’a yönelik siber saldırılar düzenlendiğini ancak bu saldırıların artık azaldığını hatırlatan Vaizi, işgal rejimi İsrail’in 2010 yılında İran tesisleri aleyhindeki Stuxnet virüsüyle düzenlediği siber saldırının bir daha tekrarlanması durumunda sert karşılık göreceğini bildirdi.

İran İletişim ve Enformasyon Teknolojileri Bakanı Mahmud Vaizi, İran’ın milli bir uydu üzerinde çalıştığını da belirterek tamamen yerli imkanlarla olması planlanan bu milli uydunun 3 yıl içinde tamamlanarak yörüngeye oturtulacağını bildirdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.