İran genel kurmay başkanından füze faaliyetleriyle ilgili açıklama

  • 04 Kasım 2015
  • 780 kez görüntülendi.
İran genel kurmay başkanından füze faaliyetleriyle ilgili açıklama

İslami İran genelkurmay başkanı tümgeneral  Hasan Firuzabadi, İran’ın füze faaliyetlerinin kısıtlanmayacağını söyledi.

Fars haber ajansına göre,  Firuzabadi,  dün  İslam nizamının üst düzey yetkilileri ve komutanlarından bir grupla görüşmesinde yaptığı açıklamada, İran’ın nükleer faaliyetlerinin devam edeceğini belirtti ve ”Kapsamlı Ortak Eylem Planı’na göre İran’ın  füze çalışmalarında iki konu var. O da, füzelerin nükleer başlıklı olmaması ve de 2 bin km. menziline riayet edilmesidir’ dedi.

Tümgeneral Firuzabadi, Küresel Emperyalizme Karşı Mücadele Günü 4 Kasım tarihine de temasla, ”4 Kasım 1979’da İran’ın başkenti Tahran’da, Amerika’nın casusluk  merkezinin İmamın izindeki müslüman öğrenciler tarafından  ele geçirilmesi, rahmetli İmam Humeyni’nin kararlı direnişinin  bir göstergesi ve aynı zamanda öğrencilerin ve üniversitelilerin düşmanın nüfuz etme kapılarını kapatmasıdır  ki, İran milleti bugünün yıl dönümünü her yıl  görkemli yürüyüşler gerçekleştirmek suretiyle kutlamaktadır’ dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.