İran Genelkurmay Başkanlığı: İran İslam İnkılabı, ABD’nin içi boş mehabetini yok etti

  • 01 Şubat 2018
  • 924 kez görüntülendi.
İran Genelkurmay Başkanlığı: İran İslam İnkılabı, ABD’nin içi boş mehabetini yok etti

İran İslam Cumhuriyeti Genelkurmay Başkanlığı, ABD’nin koftiden gücünün çöküşü, emperyalizme karşı kapsayıcı hareketin şekillenmesi, İslam dünyası ve özgürlük yanlısı milletlerin uyanışının İslam İnkılabı’nın bereketlerinden olduğunu belirtti.

İran Genelkurmay Başkanlığı İslam İnkılabı’nın zaferinin 39. yıldönümü dolaysıyla yayınladığı mesajda, İslam İnkılabı’nın zafer yıldönümü kutlaylarak, İslam İnkılabı’nın gerçekleşmesinden beri ABD ve müttefiklerinin İran’ın devrimci ve dayanıklı halkına karşı tüm komploları ve el uzatmalarına ve baskılarına rağmen İslam İnkılabı’nın kudretle kendini yükseltmeye artan biçimde devam ettirdiğini ve her daim düşmanlar ve yabancıların gözüne batan diken olduğunu kaydetti.

İran Genelkurmay Başkanlığı, dünyanın siyasi coğrafyasında İslami gücün oluşması ve sömürgeciler ve zorba güçlerle karşılaşılması için zemin sağlanmasının İslam İnkılabı’nın diğer bereketlerinden olduğunu belirterek, bugün bereketli ve iftihar dolu hayatı üzerinden 39 yıl geçerken İslam İnkılabı’nın küresel güç denklemlerini bozarak, bölgesel ve bölge dışı arenada kendi etkinliğini ve belirleyici konumunu daha da pekiştirdiğini belirtti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.