İran ile Suudi Arabistan, hac konusunu görüşmeye başladı

  • 13 Nisan 2016
  • 839 kez görüntülendi.
İran ile Suudi Arabistan, hac konusunu görüşmeye başladı

İmam Hamanei’nin Hac ve Ziyaret İşleri Temsilcisi, İran’ın Arabistan ile uzlaşma ve işbirliği çerçevesinde onurlu ve olumlu bir hac arzu ettiğini belirtti.

İslam İnkılabı Rehberi’nin Hac ve Ziyaret İşleri Temsilcisi Hüccet-ül-İslam Seyyid Ali Gazi Asker İranlıların hac ziyaretiyle ile ilgili basında yayınlanan bazı açıklamalar üzerine yaptığı açıklamada, müzakereler ve anlaşmalar yapılırken İranlıların izzeti ve ulusal çıkarların dikkate alındığını belirtti.

Gazi Asker, bu yılki hac için Suudilerle yapılan müzakerelere temasla, Suudi Arabistan ile müzakere için gönderilen heyetin görüşmelerde İslam ümmeti arasında birliği pekiştirecek hac organizasyonuna İranlıların katılımı için nizamın politikaları çerçevesinde hareket edileceğini belirtti.

İran Hac ve Ziyaret Kurumu Başkanı Said Ohedi’nin başkanlığında bir heyet, Suudi Arabistan Hac Bakanı’nın daveti üzerine bu ülkeye gitti.

Suudi Arabistan’ın tek taraflı olarak İran’la siyasi ilişkileri kesmesi, bu yılki hac müzakerelerini de olumsuz etkiledi.

Geçen yılki hac organizasyonu sırasında Kurban Bayramı’nda 464 İranlı Al-i Suud yetkililerinin kötü yönetimi dolaysıyla Mina faciasında hayatını kaybetti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.