İran IŞİD’in Musul’da okula havantopu saldırısını kınadı

  • 06 Mayıs 2017
  • 1.125 kez görüntülendi.
İran IŞİD’in Musul’da okula havantopu saldırısını kınadı

İslami İran dışişleri bakanlığı sözcüsü Behram Kasımi, IŞİD teröristlerinin Irak’ta Musul’un batısında bir okula havantopu saldırısını kınadı.

İRNA’nın haberine göre, okula sığınan kadın ve çocuklardan bir çoğunun öldüğü bu hadiseyle ilgili açıklama yapan Kasımi, Irak devleti ve bu vahşi saldırıda ölenlerin yakınlarıyla dert ortaklığında bulunduğunu bildirirken,  Irak ve bölgede teröristlerin destekçilerinin Musul’un geleceği ve buranın tamamen Irak ordusu ve halk güçleri tarafından kurtarılmasına dair operasyonları önlemeye dayalı çabaları ve bu tür cinayetlerin işlenmesine işaretle, ‘ama Irak’ta terörizmin yokedilmesi yakın, Irak halkı ve devleti yakın bir zamanda terörizmi yokedecek” dedi.

Terör örgütü IŞİD, geçen salı günü Musul’un kuzeyinde yer alan el’Mühendisin mahallesinde bir ilkokula havantopu saldırısı düzenlemiş ve bu saldırıda  3’ü öğrenci 6 sivil ölürken bir çoğu da yaralanmıştı.

IŞİD teröristleri, Irak’ın kuzeyinde yer alan Neynava eyaletinde Irak ordusu ve halk güçleri tarafından aldıkları art arda yenilgilerini telafi etmek için Iraklı sivillere yönelik saldırılarını arttırmaktalar.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.