İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Zarif: İran’ın gücü ABD ve Siyonist rejimi kaygılandırdı

  • 07 Temmuz 2020
  • 999 kez görüntülendi.
İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Zarif: İran’ın gücü ABD ve Siyonist rejimi kaygılandırdı

İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, İran’ın gücünün Amerika ve Siyonist rejim İsrail’in kaygılanmasına sebep olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Birinci Yardımcısının katılımı ile düzenlenen Dışişleri Üst Düzey Yöneticileri toplantısında konuşan Zarif Dışişleri Bakanlığının, günümüzde tüm gücünü İran aleyhinde  baskı için kullanan ülkelerle karşı karşıya olduğunu belirterek, İran’ın gücünün Amerika ve Siyonist rejim İsrail için kaygı yarattığını söyledi.

Bazı ülkelerin İran halkına yönelik baskılarına da temas eden Zarif,  ”kanunsuz yaptırımlar karşısında direnin ve dayanan İran halkına yönelik böylesine yaptırımlara, başka hiç bir ülkenin maruz kalmadığını”  söyledi.

Oturumda İran cumhurbaşkanı birinci yardımcısı İshak Cihangiri de, ‘son yıllarda İran’ın petrol dışı gelirlerinin yükseldiğini ve ekonominin kalkındığını” belirtirken, toplantıda bulunan İran dışişleri bakan yardımcısı Seyyid Abbas Erakçi de, Amerika’nın İran’a yönelik maksimum baskı siyasetlerinin hedefinin İran’ın nükleer anlaşma konusunda  boyun eğdirmek ve bu anlaşma üzerinde iradesini kırmak olduğunu belirterek, İran’ın ABD’nin bu baskılarına karşı çok güçlü bir şekilde direndiğini söyledi.

İran dışişleri bakanının iktisadi işler yardımcısı Gulamrıza Ensari de, Batı Asya bölgesi ülkelerini, İran’ın ticari alanda birinci tarafları olduğuna işaretle, ‘bölge ülkeleri ile takas ticaretinin, İran aleyhindeki yaptırımların olumsuz etkilerinin ortadan kaldırılmasında önemli rol oynadığını’ söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.