İran, Kabil ve Bağdat’taki terör saldırılarını kınadı

  • 06 Eylül 2016
  • 874 kez görüntülendi.
İran, Kabil ve Bağdat’taki terör saldırılarını kınadı

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, Bağdat ve Kabil’de yaşanan terör saldırılarını kınayarak, dünya toplumunun terörle mücadeleye ilişkin görevlerini yerine getirmeleri istedi.

Behram Kasımi yaptığı açıklamada, dün onlarca kişinin ölümü ve yaralanmasına neden olan Bağdat ve Kabil’de yaşanan terör saldırılarını kınadı ve Irak ve Afganistan devlet ve halklarına başsağlığı diledi.

“Terör örgütlerinin düşünce yapısı, bölge ülkelerinin istikrar ve güvenliğini hedef almıştır” diyen Kasımi, “Uluslararası toplumun suskunluğu ve duyarsızlığı, her gün bölge ülkelerinin yüzlerce suçsuz günahsız insanını hedef alıyor” diye belirtti.

Dünya toplumunun terörizmin kökenini bulmak için gereken ve yeterli iradeye sahip olmadığı sürece, terör örgütlerinin şiddete başvurma ve terör eylemi yapmalarının süreceğini ifade eden Sözcü, dünya kamuoyunun her geçen gün suçsuz insanların kıvranmasına tanık olmaya devam ettiğini vurguladı.

Terörizm denilen habis hastalığının tedavisinin ertelendikçe bütün dünyayı kapsayabileceğini kaydeden Kasımi, “Bu yapıldıkça daha ciddi ve tehlikeli sıkıntıların ortaya çıkmasına, durumun kontrol dışına çıkmasına tanık olacağız” açıklamasında bulundu.

Kasımi açıklamasının sonunda bir kez daha dünya toplumu ve ülkelerini, terörle mücadele konusunda üzerlerine düşen ahlaki ve insani görevlerini yerine getirmeye ve teröristlerle onları destekleyen ülkelere karşı duyarsızlığa son verme çağrısında bulundu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.