İran kanundışı siyonist siteleşmeyi kınadı

  • 26 Ocak 2017
  • 1.059 kez görüntülendi.
İran kanundışı siyonist siteleşmeyi kınadı

Ä°slami Ä°ran dışiÅŸleri bakanlığı sözcüsü Behram Kasımi, terör rejimi Ä°srail’in, Filistin topraklarında kanun dışı siyonist siteleÅŸme giriÅŸimlerini sürdürmesi ve geniÅŸletmesini kınayarak bunun uluslararası kanunlara aykırı olduÄŸunu bildirdi.

Behram Kasımi, uluslararası toplumdan, siyonist rejim Ä°srail’e, kanunları hiçe saymasını önleme, BM ve Güvenlik Konseyi bildirilerine uyması için baskı yapmalarını isterken, terör rejiminin yayılmacılığa dayalı siyasetlerinin engellenmesi doÄŸrultusunda  yürürlüğü olan giriÅŸimde bulunulması gereÄŸine vurgu yaptı.

Irkçı Ä°srail savaÅŸ bakanlığı  sözcüsü, Trump’ın Beyaz Saray’a girmesinden 4 gün sonra salı günü yaptığı açıklamada, ”Ä°srail savaÅŸ bakanı Liberman ve baÅŸbakan Netenyahu’nun Ãœrdün Nehrinin Batı Yakası’nda 2500 konutluk yeni site yapımını onayladıklarını’ bildirmiÅŸti.

Terör rejiminin bu giriÅŸimi son günlerde siyonist siteleÅŸme doÄŸrultusundaki ikinci giriÅŸimi sayılıyor. Pazar günü de iÅŸgal altındaki Kudüs belediyesi, Kudüs’te 566 siyonist konutun yapım iznini filistinli liderler ve uluslararası toplumun itirazlarına  raÄŸmen onaylamıştı.

Amerikan baÅŸkanı Trump’ın Beyaz Saray’a girmesinin ardından siyonist yetkililer küstahlığı bir kaç kat artarken, ırkçı rejimin siyonist siteleÅŸme konusunda uluslararası hiç bir kanunu tanımaksızın  siyasetlerini sürdürüyor.

(BilindiÄŸi gibi Trump, Kudüs’ü ırkçı Ä°srail’in baÅŸkenti olarak resmiyette tanıyacaklarını ve ABD büyükelçiliÄŸiinin de Kudüs’e intikal edileceÄŸini bildirmiÅŸ ve bu durum Filistin ve Ä°slam dünyasında büyük tepkilere neden olmuÅŸtu.)

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.