İran-Küba Korona aşısının üretimi için işbirliği yapacak

  • 02 Ocak 2021
  • 4.912 kez görüntülendi.
İran-Küba Korona aşısının üretimi için işbirliği yapacak

İran Gıda ve İlaç Kurumu sözcüsü, İran ve Küba arasında korona aşısının ortak üretim projesini duyurdu.

Kiyanuş Cihanpur, dün yaptığı açıklamada, İran’ın korona aşısını temin etme konusunda çalışmalarına temasla bu konuda 4 yolun olduğunu belirtti ve bunları da, ”Onaylı aşıyı üreten yabancı bir ülkeden doğrudan satın alma, Dünya Sağlık Örgütü’nden temin etme, Kübalı bir şirketle ortak üretim ve İran içinde üretim” şeklinde olduğunu söyledi.

Cihanpur, “Aşı alanındaki Küba’nın tanınmış kurumlarından biri, İran Pasteur Enstitüsü’yle birlikte korona aşısı üretme konusunu gündemine aldı” dedi.

İran Gıda ve İlaç Kurumu sözcüsü, Küba’daki korona aşısının insan klinik denemesinin birinci aşamasının başarıyla tamamlandığını belirterek, insan klinik denemesinin ikinci aşamasının şu anda Küba’daki İran Pasteur Enstitüsü’nün denetimi altında olduğunu, insan çalışmalarının üçüncü aşamasının önümüzdeki aylarda İran’da yapılacağını söyledi.

Cihanpur, İran ile Küba arasında ortak bir aşı üretme teknolojisinde, virüs proteininin bir kısmının üretildiği ve bu ortak işbirliğinde teknolojisinin İran’a aktarılmasının planlanmakta olduğunu söyledi.

İran Gıda ve İlaç Kurumu sözcüsü, ülkede korona aşısı üretimine de işaret ederek, ”İranlı bir şirket, korona aşısının insanlarda klinik denemesi aşamasına girdi ve diğer iki şirket de yakında insan üzerinde klinik denemesi aşamasına girecek” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.