İran-Küba ortak aşısı Pasto-Covac aşısının üretimi 10 milyon dozu aştı

  • 29 Aralık 2021
  • 465 kez görüntülendi.
İran-Küba ortak aşısı Pasto-Covac aşısının üretimi 10 milyon dozu aştı

İranlı ve Kübalı uzmanların koronavirüse karşı geliştirdiği Pasto-Covac aşısının üretimi 10 milyon dozu aştığı ve yakında 15 milyon doza ulaşacağı açıklandı.

Aşıyı üreten Pastör Enstitüsü yetkililerinden Alirıza Rahimi, Pasto-Covac aşısının sürekli imalatı gerçekleştiğini ve tüm hızıyla devam ettiğini belirtti.

Rahimi, aşıyı üretmeye tüm kapasiteleri ile devam ettiklerini ve böylece halkın kaygılarını gidermekle beraber onları koronavirüse karşı korumayı amaçladıklarını ifade etti.

Hali hazırda ayda 6 milyon doz aşı üretmek için gerekli altyapıların hazırlandığını belirten Rahimi, Sağlık Bakanlığı daha fazla aşıya ihtiyaç duyduğu takdirde bu enstitü hemen temin edebileceğini vurguladı.

Pasto-Covac aşısı yeni bileşenli bir aşıdır. İran ve Küba’nın ortak ürünü olan aşının klinik testte birinci ve ikinci aşamaları Küba’da ve üçüncü aşaması da her iki ülkede gerçekleştirildi.

Pasto-Covac aşısının üçüncü dozu Küba’da Subrana+ ve İran’da Pasto-Covac+ olarak adlandırılmıştır.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.