İran meclis başkanından ABD’ye nükleer anlaşma uyarısı

  • 19 Temmuz 2016
  • 858 kez görüntülendi.
İran meclis başkanından ABD’ye nükleer anlaşma uyarısı

İran meclis başkanı Ali Laricani, başta ABD olmak üzere 5+1 grubuna nükleer anlaşmaya bağlı kalmaları konusunda uyarıda bulundu.

Japonya meclisi milli güvenlik ve dış siyaset komisyonu başkanı Masahisa Sato ile görüşmesinde bu açıklamayı yapan Laricani, nükleer anlaşmaya bağlı kalınmamasının başta Amerika ve diğer anlaşma tarafı ülkelerin zararına olacağını söyledi.

İran meclisinin nükleer anlaşmanın hamisi olduğunu belirten Laricani, bu anlaşmanın ayrıca uluslararası sorunların müzakere yoluyla çözümünde yeni bir yol açtığını söyledi.

Laricani, İran’ın nükleer anlaşmaya göre bütün taahhütlerini yerine getirdiğini ve bu doğrultuda santrifüj sayısını azalttığını, uranyum zenginleştirme oranını düşürdüğünü ve ağır suyu azalttığını ama başta Amerika olmak üzere karşı tarafın taahhütlerini yerine getirmediğini söyledi.

Laricani, bölgede ve Avrupa ülkelerinde terörist saldırıların yayılmasına da işaretle, bu belanın şimdi yalnızca bölgeyi değil bütün ülkeleri tehdit ettiğini ve bununla mücadelede de ortak işbirliğinin zaruri olduğunu söyledi.

Japon yetkili de, sözkonusu görüşmede, Japonya hükümeti ve meclisinin nükleer anlaşmaya destek verdiğini ve yaptırımların tamamen kaldırılmasından yana olduğunu ve İran’la her alanda ilişkilerin geliştirilmesini istediğini söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.