İran Milli Güvenlik Yüksek Konseyi Sekreteri ile Suriye Dışişleri bakanı arasında görüşme

  • 02 Ağustos 2023
  • 130 kez görüntülendi.
İran Milli Güvenlik Yüksek Konseyi Sekreteri ile Suriye Dışişleri bakanı arasında görüşme

İran Milli Güvenlik Yüksek Konseyi Sekreteri, Suriye Dışişleri Bakanı ile yaptığı görüşmede, terörizmi ABD ve Siyonist rejimin bölgede kriz yaratma aracı olarak değerlendirdi.

İRNA haber ajansının bildirdiğine göre Ali Ekber Ahmediyan, Faysal Mikdad ile  yaptığı görüşmede   askeri saldırganlık ve acımasız yaptırımların, Suriye halkının düşmanın zulmüne ve savurganlığına karşı direnme iradesini sekteye uğratamayacağını söyledi.

Ahmediyan, Şam’ın Seyid el-Zeyneb bölgesinde düzenlenen terör saldırısında bir grup Suriyelinin şehit olması nedeniyle Suriye hükümetine ve milletine başsağlığı dileyerek bu alçak hareket, Suriye’de ABD ve Siyonist rejim tarafından desteklenen terör örgütlerinin yeniden iktidara gelme olasılığına dair ciddi bir uyarı olduğunu söyledi.

Bu görüşmede Suriye Dışişleri Bakanı Faysal Mikdad, Şam’ın İran İslam Cumhuriyeti ile ilişkilerini her alanda geliştirmeye kararlı ve hazır olduğunu söyleyerek Tahran’ın Suriye halkına ve hükümetine çok yönlü desteğinden dolayı şükranlarını dile getirdi.

Faysal Mikdad, ABD’nin Suriye’deki yasadışı varlığını egemenlik ilkesinin ihlali ve ülkenin toprak bütünlüğüne tecavüz olarak nitelendirdi ve ABD’nin Suriye’de istikrarı önlemek için terör hücrelerini canlandırmaya çalıştığını sözlerine ekledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.