İran Ordusu, tatbikat yapacak

  • 29 Ağustos 2015
  • 926 kez görüntülendi.
İran Ordusu, tatbikat yapacak

İran İslam Cumhuriyeti Ordusu Hatemül-Enbiya –saa- Hava Savunma Karargahı Komutanı General İsmaili, bu karargahın sonbaharın sonlarına doğru askeri tatbikat düzenleyeceğini bildirdi.
İran Hatemül-Enbiya Hava Savunma Karargahı Komutanı General Ferzad İsmaili bugün Tahran’da düzenlediği basın toplantısında ayrıca, dağlık ve kırsal alanlarda kullanılabilen Bina ve Nezir radar sistemlerinin Hava Savunma Günü dolayısıla Eylül ayının başında görücüye çıkarılacağını söyledi.
General İsmaili, uzun menzilli Fetih-14 radarının orduya ait savunma noktalarından birinde konuşlanacağını ifade etti.
General İsmaili, yüksek ve orta yükseklikte uçan hedefleri takip ve imha etme kabiliyetine sahip Telaş füze sistemini de Savunma Bakanlığı’yla birlikte imal ettiklerini sözlerine ekledi.
İran Hatemül-Enbiya –saa- Hava Savunma Karargahı Komutanı, uçak ve helikopter taşıyan gemileri takip etmek ve keşif siteleriyle daha fazla entegrasyon ve bilgi paylaşımı amacıyla “Hemyar-ı Rehgir” sisteminin tasarlandığını ifade etti.
Uçaksavarların konuşladığı noktaların da 3600’den 3800’e yükseldiğini söyleyen General İsmaili, bu sayının 5000’e artacağını, bugün İran’ın hava sahasının en güvenli sahalardan biri olduğunu kaydetti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.