İran sağlık alanında İslam ülkeleriyle işbirliğinde iyi bir potansiyele sahip

  • 23 Şubat 2016
  • 1.085 kez görüntülendi.
İran sağlık alanında İslam ülkeleriyle işbirliğinde iyi bir potansiyele sahip
İslami İran kooperatif, iş ve refah bakanı Ali Rabii, İran’ın sağlık alanında İslam ülkeleriyle işbirliğini geliştirmeye hazır olduğunu söyledi.

İRİB ajansının bildirdiğine göre, Ali Rabii, dün Tahran’da düzenlenen İslam ülkeleriyle sağlık konusunda iktisadi ilişkileri kalkındırma uluslar arası kongresinin kapanış merasiminde yaptığı konuşmada, İran’ın bu alanda İslam ülkeleriyle ilişkilerini arttırma açısından iyi bir potansiyele sahip olduğunu belirterek, ilaç, tedavi, sağlık hizmetleri ve sağlık sigortası gibi alanlarda İran’ın tecrübelerine işaretle; İran’ın bu alanda edindiği kazanımları İslam ülkeleriyle paylaşmaya hazır olduğunu söyledi.

Rabii, İslam ülkelerinin sorumluluğunun, halk arasında refah ve yaşam seviyesinin istenilen düzeye çıkarılması olduğunu bildirerek, bu ülkelerden, ortak işbirlikleriyle, birbirlerinin potansiyellerinden istifade etmelerini istedi.

Bu arada sözkonusu kongreye katılan İtalya sağlık bakanı temsilcisi senatör Lura Beyankoni de, ülkesinin senatosu temsilciliği adına yaptığı açıklamada, İran kooperatif, iş ve refah bakanlığının sigorta ve sağlık alanındaki başarılarını takdir ederek Ali Rabii’ye ödül verdi.

Sözkonusu kongrede Türkiye, Kırgızistan, Malezya, İran ve Lübnan ülkelerinden sağlık alanında seçkin 5 markaya başarılarından dolayı ödül verildi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.