İran Savunma Bakanı: İran’ın kendi toprak bütünlüğünü koruma konusunda herhangi bir ülkeyle şakası yok

  • 24 Ağustos 2015
  • 898 kez görüntülendi.
İran Savunma Bakanı: İran’ın kendi toprak bütünlüğünü koruma konusunda herhangi bir ülkeyle şakası yok

İran İslam cumhuriyeti Savunma bakanı, İran’ın kendi toprak bütünlüğünü koruma konusunda herhangi bir ülkeyle şakasının olmadığını bildirdi.

Dün akşam İRİB birinci kanalda “Birinci bakış” programına katılan İran savunma bakanı Tuğgeneral Hüseyin Dehgan, İran’ın savunma doktrininin dini inançları doğrultusunda olduğunu ve bu çerçevede hiçbir ülkeye tecavüzün kabul edilemez olduğunu bildirdi.

İran savunma bakanı savunmanın tüm halkların hakkı olduğunu bildirerek, hiçbir kurumun, ülkeler için kendi haklarını savunma konusunda sınırlama getirtemeyeceğini hatırlattı ve hiçbir iradenin savunma alanında İran’ın irade ve azmini zayıflatamayacağını bildirdi.

Bugün Irak ve Suriye’de olup bitenlerin, direniş ekseninin hedef alınması amacıyla Amerika’nın planının bir parçası olduğunu belirten İran savunma bakanı bölge gelişmelerinde İran İslam cumhuriyetinin tutumunun, halklar ve direniş ekseninin görüşü ve iradesi doğrultusunda ülkelerinin bağımsızlık ve toprak bütünlüğünün korunması olduğunu, bu siyaset doğrultusunda İran’ın direniş eskseni ülkelere olan desteğinin süreceğini, Suriye, Irak veya yasal diğer her hangi bir ülkenin İran’dan askeri ve savunma yardımı talep etmesi durumunda İran’ın onlara yardımda bulunacağını söyledi.

Amerika ve siyonistlerin, tekfiri akımları direniş eksenini zayıflatmak için oluşturduklarını ve İran İslam cumhuriyetinin direnişin ana ekseni sayıldığını belirten tuğgeneral Dehgan, Amerikalıların İran’a yönelik sürekli dillendirdikleri tehditlerin, İran’ın kudretini gösterdiğini, özellikle ABDli yöneticilerin kendi halklarının çıkarı peşinde olmadıklarını ve tüm bu tehditlerden ana hedeflerinin siyonist İsrail rejiminin bölgedeki varlığının korunması doğrultusunda olduğunu bildirdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.