İran Savunma Bakanı: Pakistan’ın güvenliğini kendi güvenliğimiz olarak görüyoruz

  • 08 Kasım 2017
  • 1.208 kez görüntülendi.
İran Savunma Bakanı: Pakistan’ın güvenliğini kendi güvenliğimiz olarak görüyoruz

İran Savunma Bakanı Tuğgeneral Emir Hatemi, İran’ı ziyaret eden Pakistan Genelkurmay Başkanı General Kamer Javid Bajva ile Tahran’da görüştü.

İran’ı ziyaret eden Pakistan Genelkurmay Başkanı General Kamer Javid Bajva ile Tahran’da görüşen İran Savunma Bakanı Tuğgeneral Emir Hatemi, “Bölgedeki ülkelerin toprak bütünlüğüyle ulusal egemenliğine saygı duymak İran’ın dış politikasının dayandığı değişmez temellerden biridir ve bu politikalar doğrultusunda da Pakistan’ın güvenliğini kendi güvenliğimiz olarak görüyoruz” ifadelerinde bulundu.

Pakistan Genelkurmay Başkanı’nın Tahran’ı ziyaret etmesini ikili ilişkilerin istikrarı, güvenliği ve gelişiminın sağlamlaşması açısından önemli olduğunu bildiren Tuğgeneral Hatemi, sözlerine şunları da ekledi: İran olarak bölgesel politikalarımız komşularımızla münasebetlerimizi geliştirmeye dayanmaktadır ve bu yönde de Pakistan’la komşu olmamızın yanı sıra bizimle dini, tarihi ve kültürel alanlarda birçok ortak noktaya sahip olduğundan dolayı bu ülke dış politikalarımızda özel bir konumda yer alıyor.

Bölgesel istikrarı korumak amacıyla İran ile pakistan arasındaki karşılıklı işbirliğine işaret eden Savunma Bakanı, “Afganistan devletine yardım amacıyla iki ülkenin sahip olduğu olanakların kullanılması neticesinde 37 senelik bir krizin sona ermesiyle birlikte bu ülkede barış ve güvenliğin yerleşmesini ümit ediyoruz” şeklinde konuştu.

ABD ile Siyonist Rejim’in eskimiş komplolarına da değinen Savunma Bakanı, onların bölgedeki en tehlikeli terör destekçisi olduklarını belirterek, şöyle dedi: Aşırıcılık Amerikan poltikalardan doğmuştur. Terörle mücadele ise Beyaz Saray yetkililerinin Müslüman ülkelere hakim olmak için öne sürdüğü birer bahanedir.

Pakistan Genelkurmay Başkanı da bu görüşmede, İslam dünyasında ortaya çıkan sorunlarla komploların giderilmesi için diyalog yapılması gerektiğini açıklayarak, “Halihazırda tanık olduğumuz hassas koşullarda bölgesel ve Müslüman ülkeler arasında birlik oluşması, istikrar ile güvenliğin yerleşmesi yönünde dikkat edilemsi gereken başlıca konulardan biridir. Böylece tek bir İslam ümmetinin oluşumuna umutluyuz” diye konuştu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.