İran silahlı güçleri düşmana karşı koymaya hazır

  • 30 Ocak 2017
  • 1.050 kez görüntülendi.
İran silahlı güçleri düşmana karşı koymaya hazır

İran ordusu genelkurmay başkan vekili tuğgeneral Ahmed Rıza Purdestan, İran silahlı güçlerinin, düşmanların muhtemel her türlü girişimine karşı koymaya hazır olduğunu belirtti.

İRNA’nın haberine göre, tuğgeneral Purdestan,  dün yaptığı açıklamada, İran ordusu silahlı güçlerinin barış döneminde, düşmanı zayıflattığını ve onların askeri yapılanmasında boşluğa neden olduğunu söyledi.

Tuğgeneral Ahmed Rıza Purdestan, Amerika’nın 1991 ve 2001 yılları arasında Ortadoğu’da bazı ülkelerin de desteğiyle İran’la askeri açıdan karşı karşıya gelmek için  bölgede askeri olarak bulunduğunu ama İran ordusunun her an hazırlıklı olduğu için İran aleyhinde muhtemel bir saldırıdan  geri adım attığını söyledi.

İranlı askeri yetkili, İran ordusunun  askeri varlığını korumasının, düşmanların İran aleyhindeki pis emellerini gerçekleştirme yönündeki planlarının  yenilgiye uğramasına ve caydırıcılığına neden olduğunu söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.