İran Silahlı Kuvvetleri üst düzey Sözcüsü: İran, Rusya ve Çin ortak tatbikat düzenleyecek

  • 25 Aralık 2019
  • 9.031 kez görüntülendi.
İran Silahlı Kuvvetleri üst düzey Sözcüsü: İran, Rusya ve Çin ortak tatbikat düzenleyecek

İran Silahlı Kuvvetleri üst düzey Sözcüsü General Ebulfazl Şekarçi, İran, Rusya ve Çin’in ortak tatbikat düzenleyeceğini duyurdu.

İran Silahlı Kuvvetleri Sözcüsü General Şekarçi, İran, Rusya ve Çin’in düzenleyeceği ortak deniz tatbikatı hakkında açıklamalarda bulundu.

Düzenlediği basın toplantısında konuşan İran Silahlı Kuvvetleri Sözcüsü, İran, Rusya ve Çin üçlü deniz tatbikatının uluslararası ticaret güvenliğini arttırmak ve pekiştirmek amacıyla Hint Okyanusu kuzeyi ve Umman Denizi’nde düzenleneceğini vurguladı.

Komutan Şekarçi, İran, Rusya ve Çin’in katılımıyla cuma günü başlayacak tatbikatı çok önemli niteledi.

İran Silahlı Kuvvetleri Sözcüsü açıklamasının devamında, cuma günü başlayacak tatbikatın 4 gün süreceğini, bu tatbikatın özel öneme sahip olduğunu kaydetti.

Hint Okyanusu ve Umman Denizi’nin dünya ticaretinde kritik ve kilit bölgelerden biri sayıldığına dikkat çeken Komutan Şekarçi, çok sayıda ülkenin bu bölgelerden geçiş yaptığından burada güvenliğin sağlanmasının oldukça önemli ve hayati olduğunu ifade etti.

Silahlı Kuvvetler Sözcüsü, İran İslam Cumhuriyeti’nin şimdiye kadar, Hint Okyanusu ve Umman Denizi gibi kilit bir bölge dahil uluslararası su kanallarının güvenliğinin sağlanması için her daim çabada bulunduğunu hatırlatarak, İran, Rusya ve Çin’in ortak deniz tatbikatının bu bölgede uluslararası ticaret güvenliğinin pekiştirilmesi doğrultusunda düzenlendiğini vurguladı.

İran Silahlı Kuvvetleri üst düzey Sözcüsü General Ebulfazl Şekarçi, İran, Rusya ve Çin üçlü deniz tatbikatının diğer önemli hedeflerine de temas ederek, terörizm ve deniz korsanlığıyla mücadelenin bu tatbikatın önemli hedefleri arasında yer aldığını belirtti.

Geçtiğimiz haftalarda Çin ordusu Komutan Yardımcısı General Şao Yunang Ming ve İran deniz kuvvetleri Komutanı Amiral Hüseyin Hanzadi bir görüşme gerçekleştirerek, ortak askeri tatbikat olmak üzere bazı ortak konuları masaya yatırmıştı.

Amiral Hanzadi görüşmede İran, Çin ve Rusya’nın ortak askeri tatbikatı “Deniz Güvenliği Kuşağı” adı altında düzenleneceğini söylemişti.

Uzmanlar, İran, Rusya ve Çin’in Hint Okyanusu ve Umman Denizi’nde çok yakında düzenleyeceği ortak deniz tatbikatının Fars Körfezi bölgesinde uluslararası koalisyon kurmaya çalışan ABD’ye karşı çok önemli bir mesaj taşıdığını bildiriyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.