İran siyonizm ve sulta düzeninin ilerlemesine engeldir

  • 12 Aralık 2016
  • 1.068 kez görüntülendi.
İran siyonizm ve sulta düzeninin ilerlemesine engeldir

İran savunma bakanı tuğgeneral Hüseyin Dehkan, İran’ın bölgede siyonizmin ve sulta düzeninin aşırılıkları karşısında durduğunu söyledi.

İran savunma bakanı dün Tahran Güvenlik Konferansı’nda yaptığı konuşmada, İran’ın hiç bir zaman çatışma ve savaş peşinde olmadığını ama bölgesel buhranları yakından gözetlediğini ve her türlü ihtimale karşı hazırlıklı olduğunu söyledi.

Bölgenin barış ve huzurunun siyonist rejim İsrail’in gayri meşru varlığıyla yok olmaya başladığını belirten İran savunma bakanı, bölge ülkelerinin bağımsızlık, sebat ve güvenlik çerçevesinde İran’ın gerçek rolünü ve nüfuzunu kabul etmeleri gerektiğini belirterek; bu rolün yayılmacılık ya da saldırganlık için nüfuz olmadığını aksine sebatın, güvenliğin sağlanması ve istikrarsızlığa neden olan unsurların ortadan kaldırılması amacını taşıdığını söyledi.

İran savunma bakanı, bölgenin istikrar ve güvenliğinin kuşkusuz bölge dışı güçlerin bölgeden çekilmelerine bağlı olduğunu belirterek; milletlerin isteklerine kulak vermenin ve çok yönlü güvenlik anlaşmaları ve işbirliğinin bölgenin güvenliğini temin edeceğini belirterek; ‘o zaman siyonist rejime bölgede yer olmayacak” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.