İran uluslararası topluma teşekkür etti

  • 14 Kasım 2017
  • 1.108 kez görüntülendi.
İran uluslararası topluma teşekkür etti

İran dışişleri bakanı Muhammed Cevad Zarif, twitter hesabından yaptığı açıklamada, uluslararası toplum ve ülkelerin İran’daki depremden dolayı yardım gönderme ve taziyelerini bildirmelerinden dolayı teşekkür etti.

Zarif, halihazırda İran hükümetinin  kendi yerli imkanlarıyla depremzedelerin yaralarını sarmaya çalıştığını belirterek, uluslararası topluma ve ülkelere gösterdikleri ilgi ve dert ortaklığından dolayı teşekkür etti.

Bu arada Japonya, Katar, Gürcistan, Amerika ve Hollanda dışişleri bakanları İran dışişleri bakanı Zarif’e,  depremden dolayı taziye ve dert ortaklığı mesajı gönderdiler ve her türlü yardıma hazır olduklarını bildirdiler.

Öte yandan Türkiye başbakanı Binali Yıldırım da, dün gece telefonla İran cumhurbaşkanı birinci yardımcısı Cihangiri’yi arayarak taziyelerini bildirdi ve Türkiye’nin her an depremzedeler için yardım göndermeye hazır olduğunu bildirdi.

İshak Cihangiri de, telefon görüşmesi ve Türkiye halkı ve devletinin İran halkıyla dert ortaklığından dolayı  teşekkür etti.

Daha önce de  Suriye, Özbekistan, Azerbaycan Cumhuriyeti, Türkiye cumhurbaşkanları  ile Rusya başbakanı, Kuveyt Emiri, AB dış siyaset sorumlusu gibi yetkililer İran’a mesaj göndermişlerdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.