İran ve Afganistan dışişleri bakanları ikili ilişkilerin geliştirilmesine vurgu yaptılar

  • 23 Eylül 2017
  • 1.073 kez görüntülendi.
İran ve Afganistan dışişleri bakanları ikili ilişkilerin geliştirilmesine vurgu yaptılar

Afganistan dışişleri bakanı Salahaddin Rabbani ile İran dışişleri bakanı Muhammed Cevad Zarif’in dün New York’ta bir araya geldiler.

Salahaddin Rabbani, başta İran olmak üzere Afganistan’ın komşularıyla ilişkileri geliştirmeye büyük önem verdiğini belirtirken, ekim ayında yapılacak olan Su ve muhacirler komiteleri oturumuna da işaretle, Afganistan’ın işbirliğine hazır olduğunu söyledi.

İki ülke dışişleri bakanlarının gündeminde ayrıca, başta IŞİD olmak üzere terörizmle mücadele de ele alındı.

İran dışişleri bakanı dün ayrıca New York’ta BM genel sekreterinin Suriye özel temsilcisi Staffan De Mistura ile de bir görüşme yaptı. Giörüşmede Suriye buhranının çözüm yolunun siyasi görüşmeler olduğuna vurgu yapılırken, taraflar ayrıca insani yardımların yapılması ve Suriye’nin teröristlerin yenilgilerinden sonraki geleceğini ele aldılar.

İran dışişleri bakanı dün ayrıca Suriye dışişleri bakanı Velid el’Muallim bir görüşme yaptı. Görüşmede, Suriye’de son siyasi gelişmeler ve Suriye çatışma bölgelerindeki durum gibi konular masaya yatırıldı.

İran dışişleri bakanı ve Malezya dışişleri bakanı Anife Aman arasında yapılan görüşmede ise, ikili ilişkiler, İran ve Malezya’nın uluslararası kuruluşlardaki işbirliği, bölgesel ve İslam dünyası ve özellikle Yemen, Myanmar ve Suriye buhranları ele alındı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.