İran ve Pakistan donanmaları arasında işbirliği gelişiyor

  • 06 Nisan 2021
  • 3.670 kez görüntülendi.
İran ve Pakistan donanmaları arasında işbirliği gelişiyor

Pakistan Deniz Kuvvetlerinden bazı güçlerin İran’da bulunmalarının üçüncü gününde, Pakistan ve İran donanmalarına bağlı subay ve personeli, eğitim ve operasyonel deneyim alışverişinde bulunmak için karşılıklı deniz filolarında incelemelerde bulundular.

İRNA ajansına göre, planlara uygun olarak, İran Ordusu’nun 1. Deniz Bölgesi personelinden bir grup, Pakistan Donanması filosunu ziyareti sırasında filonun yeteneklerini inceledi.

İran Ordusu 1. Deniz Bölgesi Komutanı Amiral Cafer Tezekkor, stratejik Hürmüz Boğazı ve Kuzey Hint Okyanusu’nun güvenlik ve barışın ancak bölge ülkelerinin işbirliğiyle sağlanabileceğini ve bu doğrultuda ikili ve çok yönlü olarak ortak oturumlar ve tatbikatların yapıldığını söyledi.

Han Mahmud Asıf komutasındaki iki gemiden oluşan Pakistan Donanması filosu, dostane bir toplantı için İran Ordusu 1. Deniz Bölgesine geçen cumartesi günü demir attı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.