İran ve Rusya 100 bin petrol varilinin satışı üzerinde anlaştı

  • 13 Aralık 2016
  • 1.094 kez görüntülendi.
İran ve Rusya 100 bin petrol varilinin satışı üzerinde anlaştı

İran Petrol Bakanı, Rusya’ya 100 bin ham petrol varilinin satışı için anlaştıklarını açıklayarak, petrol fiyatının 50 ile 55 dolar arasında duracağını belirtti.

İran Petrol Bakanı Bijan Zengene, İran’ın iki petrol sahasını geliştirme amacıyla Gazprom Neft Şirketi’yle bugün imzalanan anlaşmasının zirvesinde gazetecilere, İran’ın 7 petrol sahasının geliştirilmesi için Lukoil, Tatneft ve Gazprom Neft gibi bazı Rus şirketleriyle müzakere yapıldığını bildirdi.

Zengene, İran’ın ham petrolunun satışı için Rusya’yla gerçekleşen anlaşmalara değinerek, “Şimdiye dek Rusya’ya 100 bin ham petrol varilinin satışı için anlaştık ve ben bizzat Rusya Enerji Bakanı Aleksandr Novak’tan önümüzdeki bir veya iki gün içinde bu konuda son anlaşmanın yapılmasını istedim” ifadelerinde bulundu.

İran Petrol Bakanı, İran’ın Rus ve Çinli petrol şirketleriyle yaptığı anlaşmaların nükleer anlaşma sonrası Petrol Bakanlığı’nın stratejik politikaları kapsamında gerçekleştiğinin altını çizerek, İran’ın petrol sahalarını geliştirmek için anlaştığı taraflarını çeşitlendirme peşinde olduğunu belirtti.

Zengene son olarak, OPEC üyeleriyle üye olmayan ülkelerin geçen haftaki anlaşmasına işaret ederek şu açıklamalarda bulundu: Piyasadaki petrol fiyatının tahmin edilemeyeceğine rağmen fiyatların 50 ile 55 dolara yükselip sağlam şekilde duracağının belirtileri görünüyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.